Bramborové noky

4. dubna 2006 v 13:19 | Kristýna |  Kuchařské dobroty
Bramborové noky

Ingredience:
brambory - 1 kg (3310 kJ)
331 kJ / 100 g
vejce - 1 ks (472 kJ)
472 kJ / 1 ks
solamyl - 250 g (3370 kJ)
1348 kJ / 100 g
sůl - špetka (0 kJ)
0 kJ / 100 g

Návod:
Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme a necháme vystydnout. Nastrouháme na jemno a přidáme škrobovou moučku, vajíčko a sůl. Tvarujeme noky, velké asi jako pingpongový míček. Vhazujeme do vroucí vody, během varu obracíme. Vaříme cca 5 minut.
Je to skvělá příloha k masovým jídlům, omáčkám, ale i samostatně na sladko s máslem a cukrem
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama