Domácí chlébík

4. dubna 2006 v 12:17 | šárka |  Kuchařské dobroty
Rozmíchám
42g droždí (kostka ) - lžička cukru - v 50ml vlažné vody.
Přidám 500g hladké mouky
- 200ml vody
- 150g ve slupce uvařených a jemně nastrouhaných brambor ( je to asi jedna velká brambora-mám osvědčeno studenou)
-lžičku soli
-lžičku kmínu
-lžíci octa
-můžete dát i oloupaná slunečnicová semínka ale ne vic jak 80g
Ze všeho vypracujeme těsto a dobře prohněteme (ja prubla i pekárnu-nebo pomalu na otáčky robota)
Utvořte z něj šišku nebo bochánek,položte na plech vysypany vrstvou hladké mouky a nechte hodinu kynout.
Vložte do předem vyhřáté trouby spolu s malým kastrůlkem s vodou a zvolna pečte 1hodinku.
Já pekla i ve fomě na biskup.chlebík.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama