Červen 2006

chléb kmínový bílý

26. června 2006 v 23:31 | sapoz-šárka |  Kuchařské dobroty
chléb
300ml vody -vlažná
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžička kmínu
500g. hl.mouky
1 lžička sušeného droždí
chléb lze péct i v pekárně

trdelník

26. června 2006 v 23:02 | odkaz na stránky |  Kuchařské dobroty


Perníkový koláč

25. června 2006 v 22:01 | od Helenky-pampelišky |  Kuchařské dobroty
Perníkový koláč

1 hrnek / čajový / cukru krystal
2 hrnky ................hladké mouky
1hrnek .................mléka
1/2 ........................oleje
2 lžíce polévkové kakaa
2 žloutky
1/2 prášku do pečiva
1 prášek do perníku

Ze dvou bílků sníh, a vše se v míse opatrně promíchá a vyleje do vymazané a vysypané formy.Zvolna pečeme. Studené můžeme polít čokoládou . DOBROU CHUŤ

Klatovští rarášci

23. června 2006 v 11:14 | od Jana Tolarová |  Kuchařské dobroty
Klatovští rarášci
4 ks kuřecích prsíček
1 vejce
0,15 l piva
2 lžíce Plnotučná hořčice
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce škrobové moučky
3 lžíce hladké mouky
2 špetky soli
Postup přípravy:
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kousky. Míně naklepeme. Z mouky, piva, vejce, Plnotučné hořčice, soj. omáčky, škrobové moučky a soli připravíme těstíčko. Maso do něj naložíme asi na 4 hodiny. Pak maso osmahneme na oleji.

koláč s pudinkem a ovocem

19. června 2006 v 12:20 | šárka-sapoz |  Kuchařské dobroty
Koláč s pudinkem
uvaříme z 1l mléka pudink a necháme vychladnout
(záleží na nás jaký chceme a co se ke kterému ovoci hodí např.vanilk. s jablkem nebo jahodama-čokolad. s hruškama atd)
Těsto:
60dkg pol.mouka
30dkg cukr moučka
4 vejce
1 pr.do.peč.
2,5dc vody
1dc oleje
těsto-vše dohromady-(ja osobně to dělám v robotu)
Půlka těsta se dá na plech na to se dá ovoce a na to ovoce se dá pudink na to se pak rozetře druhá půlka těsta.
Dáme péct-lepší dělat večer jist druhej den nebo nechat ulezet (druhý den lepší)

Chudobkový med

16. června 2006 v 9:26 | od Jana Tolarová |  Kuchařské dobroty
Chudobkový med:
500 ks květů chudobky se přelije 3/4 litru vařící vody.
Přidáme na kolečka nakrájený, v horké vodě dobře omytý citron, z něhož odstraníme jadérka, aby med nehořkl.
Vše necháme vyluhovat do druhého dne a pak vylisujeme přes husté pláténko.
Přidáme 750g krystalového cukru, promícháme a vaříme do hustoty ještě tekoucího sirupu.
Horkým sirupem plníme menší skleničky, nemusí se sterilovat.
Výborné na záněty horních cest dýchacích.

stránky

12. června 2006 v 16:47 | od Heroldová |  Naše Tvořivost-stránky

paličkování

6. června 2006 v 0:21 | odkaz na stránky |  Paličkování


Babiččiny bleskové koblížky

2. června 2006 v 10:50 | od Jana Tolarová |  Kuchařské dobroty
Babiččiny bleskové kobližky
250g polohr.mouky,
1prášek do pečiva,
špetka soli,
2vejce,
1lžíce moučkového cukru,
1/8l mléka,
50g rozinek
Vše promícháme. Malou lžičkou vykrajujeme kousky těsta, které házíme do rozpáleného oleje. Vyjmeme a obalíme v moučkovém cukru. Do cukru můžeme přidat kakao nebo vanilkový cukr dle chuti.

háčkování

1. června 2006 v 14:27 | odkaz na stránky |  Háčkování

Langoše

1. června 2006 v 11:19 | od Jana Tolarová |  Kuchařské dobroty
Langoše z kyšky bez droždí
1 kelímek kyšky,
2 kelímky polohrubé mouky,
špetka soli,
špetka jedlé sody
Kyšku smícháme s moukou( dáváme tolik mouky, kolik bylo v kelímku kyšky- jinak by byly langoše tvrdé) a solí s jedlou sodou. Mokrýma rukama trháme těsto, ze kterého děláme placky a vhazujeme do oleje. Osmažené dávám na ubrousek- aby se vsákla přebytečná mastnota. Podle chuti zdobíme česnekem, sýrem, kečupem nebo na sladko s povidly a šlehačkou. Výhodou tohoto těsta je, že nemusíme čekat, až vykyne těsto a můžeme hned dělat.