Srpen 2006

korálky

26. srpna 2006 v 21:51 | odkaz na stránky |  Korálkování

filetové háčkování

25. srpna 2006 v 13:30 | odkaz na stránky |  Háčkování

salát z hub

24. srpna 2006 v 11:51 | od Jana Tolarová |  Kuchařské dobroty
1,8 kg hub nakrájet a povařit v osolené vodě a slít,
60 dkg cibule nadrobno nakrájet,
50dkg paprik,
1 rajský protlak,
1 kečup,
15 dkg cukru,
1/4l oleje

nálev: 3dcl octa, 1,5 dcl vody, 3 dkg soli, 3 hřebíčky, 5 ks nového koření, 5 ks pepře, 3 ks bobkového listu- povařit

smíchat vše i s nálevem dohromady, naplnit skleničky a sterilizovat 20 minut při 80 stupních

odkaz na kytičky

22. srpna 2006 v 11:46 | odkaz na stránky |  Zahradničení


Lahůdkový guláš vynikající

14. srpna 2006 v 12:21 | od Vladanna |  Kuchařské dobroty
Lahůdkový guláš vynikající
Ingredience:
800g předního hovězího masa
3 papriky každé jiné barvy
330g cibule
2 stroužky česneku
40g hub
olej, sůl, pepř, 1 lžička kmínu, 1 lžíce protlaku, trochu majoránky a tymiánu
zakysaná smetana a sekaná petrželka
Popis přípravy:
Na oleji a osmahneme cibuli dáme maso a opečeme a podlijeme vodou z hub, osolíme opepříme, dáme kmín, tymián, sladkou papriku, česnek, protlak, houby, zakysanou smetanu, a zasypeme na kostičky nakrájené papriky podlijeme rozpuštěného masoxu a přiklopíme a dusíme do měkka : Na konec dochutíme soli pálivou paprikou a pepřem, posypeme petrželkou

Kuřecí guláš

14. srpna 2006 v 12:20 | od Vladanna |  Kuchařské dobroty
Kuřecí guláš
Ingredience:
4 kuřecí čtvrtky vykostěné 1 cibule, 2 žluté a červené papriky, 3 stružky česneku ,1 lžička mleté papriky, špetka soli, vývar z kuřete špetka pepře, 1 rajsky protlak, 2 spařená oloupaná rajčata, 1 hrst hladké mouky na zahuštění,
Popis přípravy:
Maso nakrájíme na menší kousky a dáme na zapěněnou cibuli přidáme rajský protlak mletou papriku pepř sůl utřený česnek a osmahneme , pak podlijeme vývarem a dusíme poté na menší kostičky nakrájenou papriku a rajčata zakapeme sojovou omáčkou a dusíme do měkka
Podáváme s těstovinami


odkazy

14. srpna 2006 v 0:09 Vecičky a dílka lidicek na PRODEJ
v galerii dílka na prodej
nebo odkazy na tvůrce

Rebarborové řezy

13. srpna 2006 v 23:21 | od Vladanna |  Kuchařské dobroty
Rebarborové řezy
Ingredience:
350g pol. mouky, sůl, 1 prášku do pečiva, 70g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100g másla nebo rostl.tuku, 3 lžíce mléka, 1 vejce.
Náplň: 400g oloupané rebarbory, 150g moučkového cukru, trochu mleté skořice
Piškotové těsto: 4 vejce,120g moučkového cukru, 150g hrubé mouky, 1 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr.
Popis přípravy:
V mouce rozmícháme sůl, prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr, přidáme máslo, mléko, vejce a vypracujeme těsto.Na pomoučeném vále těsto rozválíme, přeneseme na vymazaný plech a dáme do vyhřáté trouby zapéci. Když začnou okraje žloutnout, těsto z trouby vyjmeme, posypeme připravenou rebarborou a polijeme piškotovým těstem. Koláč opět dáme do trouby a dopečeme v mírné troubě.
Rebarborová náplň: oloupanou a na kostky pokrájenou rebarboru smícháme s cukrem a skořicí.
Piškotové těsto: celá vejce s moučkovým a vanilkovým cukrem metlou ušleháme na sníh a zlehka přimícháme mouku s práškem do pečiva.

Rychlý řezy

13. srpna 2006 v 23:20 | od Vladanna |  Kuchařské dobroty
Rychlý řezy
Ingredience:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek moučkového cukru
1 hrnek mleté ořechy
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
Popis přípravy:
Všechno ušleháme ručním šlehačem a dáme do trouby upéct na 175°C. Studené potřeme čokoládovou polevou a můžeme při servírování dát na řez kopeček šlehačky, ale také stačí jen pocukrovat. Přeji dobrou chuť

Dva druhy štrúdle:

13. srpna 2006 v 23:20 | od Vladanna |  Kuchařské dobroty
Dva druhy štrúdle:
1) 25dkg polohrubé mouky a 25dkg pomazánkového másla , udělat těsto , vyválet , jablka a jinak každý kdo co má rád si tam přidá na jablka
2) 40dkg hladké mouky,1 tvaroh, 1 hera, 1 vejce udělat opět těsto nechat chvilinku odpočinout

Šlehačkové rohlíčky

13. srpna 2006 v 23:18 | od Vladanna |  Kuchařské dobroty
NA TĚSTO:
500 - 600g hladké mouky
360g hery(másla)
1 šlehačka
povidla
moučkový cukr na obalení
Popis přípravy:
1. Z mouky, hery a šlehačky vypracujeme těsto,mouku přidáváme podle potřeby, těsto musí být hladké a nesmí se lepit.A dáme asi tak na půl hodinky do chladu.
2. Odpočinuté těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý díl těsta rozválíme do kruhu a rádýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý dílek dáme lžičku povidel (na ten širší konec)a zatočíme v rohlíček. Hotové rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme do růžova při cca 170°C.
3. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru. Z jedné dávky máme 64 rohlíčků. Těsto je velmi vláčné a krásně se s ním pracuje můžeme ho použít i na klasický štrůdl.