Šlehačkové rohlíčky

13. srpna 2006 v 23:18 | od Vladanna |  Kuchařské dobroty
NA TĚSTO:
500 - 600g hladké mouky
360g hery(másla)
1 šlehačka
povidla
moučkový cukr na obalení
Popis přípravy:
1. Z mouky, hery a šlehačky vypracujeme těsto,mouku přidáváme podle potřeby, těsto musí být hladké a nesmí se lepit.A dáme asi tak na půl hodinky do chladu.
2. Odpočinuté těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Každý díl těsta rozválíme do kruhu a rádýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý dílek dáme lžičku povidel (na ten širší konec)a zatočíme v rohlíček. Hotové rohlíčky dáme na plech s pečícím papírem a pečeme do růžova při cca 170°C.
3. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru. Z jedné dávky máme 64 rohlíčků. Těsto je velmi vláčné a krásně se s ním pracuje můžeme ho použít i na klasický štrůdl.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama