Září 2006

pejsci-cvičák

30. září 2006 v 22:21 | odkaz na stránky |  ZVÍŘÁTKA

Pomazánka z droždí.

24. září 2006 v 20:25 | od jtks-Jituška |  Kuchařské dobroty
Pomazánka z droždí.

Rozpustíme kousek másla,
do něj nadrobíme asi 3 balíčky droždí a necháme rozpustit.
Potom odstavíme a zahustíme strouhankou.
Osolíme,
můžeme opepřit,
přidáme 2-3 lžičky hořčice,
2 natvrdo uvařená vejce
a čerstvou pažitku (v zimě nahradíme cibulí nebo pórkem).

Kapustnica

24. září 2006 v 19:24 | od zuzky zo slovenska |  Kuchařské dobroty
tak normalny hrniec:
1kg kyslej kapusty
kosti udene, klobasa
kosti neudene alebo bravcove koleno, mozes pouzit i bravcove plece na gulas, trochu aby bolo mastnejsie
sol trochu cierneho mleteho korenia,
cervenu sladku papriku, vegeta
susene hriby, pred tym ako ich das do kapusty treba ich povarit aspon 10 mminut vo vode zvlast

Mäso das varit, ked bude uvarene vyberes ich,
do tej vody das kapustu, ked je moc kysla trochu ju premy v studenej vode.
Do kapusty daj trochu korenie, papriku, sol , vegetu mozes dat aj 1 bobkovy list.
Nechaj kapustu varit, zatial pokrajaj mäso a klobasu a supni to do kapusty, potom predvarene hriby. Nechaj varit aspon 1 hodinu. Podla toho ako mate radi mozes si ju dohustit trochou zatrepky(voda a trochu hl. muky, rozmiesat a naliat pred koncom do kapusty).
Ja osobne nezatrepavam, mame radi taku redsiu a v podstate to mäso to trochu zahusti tam vyvaranim sa.
Varena bude , no sak zisti ked bude mäso mäkke a kapusta tiez, klobasa sa ti moze trochu tym prevarenim rozpadnut, ale to nevadi je to lepsie aj to trochu zahustuje.

krajkářské trhy

21. září 2006 v 11:15 Informace
Krajkářské trhy Gymnázium Jindřišská 36, Praha 1; 10.11. 2006 14.30 - 18.00; 11.11. 2006 10.00 - 16.00

svíčky -krásný

20. září 2006 v 13:25 | odkaz na stránky |  Svíčky

svíčky

20. září 2006 v 13:21 | odkaz na stránky |  Svíčky

Slané pečivo

15. září 2006 v 13:47 | Od Izabel7-Dáša |  Kuchařské dobroty
2 šálky hladké mouky-(200g)
1šálek soli(200g)
3/4šálku vody(125)ml
vše zamíchat a může se tvarovat -a když je výrobek hotov nechám ho schnout 4-5 dní a pak to peču1/2 hod-100*C

může se to nabarvit vodovkama-pak to přetřu lakem na dřevo

pejsci

11. září 2006 v 13:48 | odkaz na stránky |  ZVÍŘÁTKA

psí stránky

11. září 2006 v 10:30 | odkaz na stránky |  ZVÍŘÁTKA

Houbové karbanátky:

10. září 2006 v 11:08 | od Vladanna |  Kuchařské dobroty
Houbové karbanátky:
nakrájené houby se podusí do měkka, slijí a propláchnou,
přidají se ingredience jako do masových karbanátků
(sůl, majoránka, nakrájená cibulka, česnek, vejce, stouhanka , kmín)
velkou lžíci se vykrojí hmota, obalí v trojobalu uplácá se placička a smaží¨ se dělala jsem to z bramborovou kaší

HUBY V OLEJI

10. září 2006 v 11:03 | od zuzky zo slovenska |  Kuchařské dobroty
HUBY V OLEJI

1kg hub podla vlastneho vyberu,
5dcl octu,
1 caj. lyzicka soli,
4 bobkove listy,
2 cele skorice,
1 caj. lyzicku čierneho korenia,
7,5dcl oleja

Ocistene a umyte huby nakrajame. Do hrnca dame ocot, sol , nechame zovriet, pridame huby a varime 10 minut. Scedime, huby dame do poharov, zalejeme olejom, rozdelime bob.listy, skorivcu nalamanu na male kusky, korenie, uzavreme a skladujeme na tmavom chladnom mieste, odporucame spotrebovat do 6 mesiacov

Zavarene šampiony:

10. září 2006 v 11:02 | od zuzky zo slovenska |  Kuchařské dobroty
Zavarene šampiony:

1kg šampionov,
2,5dcl octu,
7,5dcl vody,
1 čajova lyž. soli,
par kuskov nakrajaneho zazvoru,
3-4 bobkove listy,
1,25dcl slnecnicovaho oleja

Sampiony ocistime, umyjeme, nakrajame ak chceme. V hrnci nechame zovriet ocot, vodu, sol, zazvor, pridame sampiony a varime 10 minut. Precedime, nalev zachytime do misky. Do čistych poharov dame sampiony, do kazdeho pridame bobkovy list a zalejeme precedenym vlaznym nalevom. Poháre dolejeme olejom, zatvorime, odlozime na chladne tmave miesto. Nechame odstat najmenej 1 mesiac.

.

Houbová čalamáda

10. září 2006 v 11:00 | od zuzky zo slovenska |  Kuchařské dobroty
Houbová čalamáda

Ingredience:
1-2 kg hub, 1 kg paprik, 1 kg cibule
Nálev: 3 l vody, 4 dcl octa, 400 g cukru, 60 g soli, 15 ks nového koření, 5-6 bobkových listů

Popis přípravy:
Houby povaříme cca 10 min. Scedíme. Nakrájenou papriku a cibuli necháme v nálevu přejít varem. Vše smícháme a necháme 24 hodin stát. Plníme do skleniček a 15 minut sterilujeme při 90 °C

Koně

8. září 2006 v 10:32 | od Lindy |  ZVÍŘÁTKA

štrůdlík tvarohový

5. září 2006 v 16:49 | Vladana |  Kuchařské dobroty
tvarohový štrůdl
40dkg hladké mouky
1 tvaroh
1hera,
1 vejce
tot vše.

Štrudl od Vladany

5. září 2006 v 16:47 | Vladana |  Kuchařské dobroty
Štrudl -vláčný
25 dkg mouky polohrubé
25 dkg pomazánkového másla obyčejného
to je všechno