Září 2010

Krémová koprová omáčka podle Zuzky

3. září 2010 v 10:27 | Jana |  Kuchařské dobroty
Potřebujeme:

- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 100 ml mléka
- 3 lžíce zakysané smetany
- 200 ml smetany na šlehání
- svazek čerstvého kopru
- 1-2 lžičky krystalového cukru
- 1 lžíce octa
- sůl, mletý černý pepř

Postup:

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání smažíme asi 2 minuty.
Zalejeme studeným vývarem, vymícháme do hladka a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
Pak přidáme mléko a necháme přejít varem.
Zakysanou smetanu smícháme se smetanou ke šlehání a vmícháme do omáčky.
Přidáme nasekaný kopr a dochutíme cukrem, solí a kořením.
Za občasného  míchání ještě 5 minut povaříme.
Nakonec přidáme podle chuti ocet, promícháme a odstavíme.
Podáváme s vejci natvrdo a uvařenými brambory.

Dobrou chuť!